سیرکولاسیون
در فرهنگ تشریحی معماری و ساختمان سیرکولاسیون به این معنا آمده است:
۱الگوی رفت و آمد در یک محوطه یا ساختمان.
۲ در ساختمان ، طرحی که جریان رفت و آمد روان ، کماتلاف و کارکردی را تأمین میکند.
۳ راه جا بهجایی در یک ساختمان ، مانند درها ، راهروها ، پلهها ، آسانسورها.
۴جریان پیوستهٔ مایع یا گاز در مداری بسته.
نمونه هایی از نمایش سیرکولاسیون در پلان، مقطع و... در زیر آمده است:
اهداف کنفرانس:
۱- آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و جدیدترین متدهای پژوهشی انجام یافته در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معمای و شهرسازی.
۲- اهتمام ویژه اندیشمندان به ضرورت توسعه و ترویج صحیح فرهنگ و مدیریت شهری نوین .
۳-راه اندازی دبیرخانه دائمی کنفرانس و دسترسی آسان علاقمندان و صرفه جویی در هزینه و وقت پژوهشگران.
۴- فراهم سازی بسترمناسب برای انتقال دانش وتجربیات کشورهای مختلف.
۵- جلب توجه صاحبنظران و سیاستگزاران بخشهای مرتبط به اهمیت استفاده از دستاوردهای نوین در بهینه سازی فعالیتها.
۶- اشاعه ی فرهنگ صحیح مدیریت و برنامه ریزی و توسعه آموزش و پژوهش علوم جغرافیا ، معماری و شهرسازی در فضای تمام الکترونیک.
۷- ارائه راهبردها و راهکارهای تحقق نظریه های معماری و شهرسازی اسلامی و شناخت ارزشها و الگوهای مناسب.
۸-دستیابی به راهکارهای مناسب توسعه و ترویج علوم و فنون بنیادین در جامعه
محورهای همایش:
معماری و شهرسازی:
مهندسی معماری
معماری منظر
مدیریت پروژه و ساخت
معماری و مصرف انرژی
معماری و مهندسی عمران
معماری و هویت شهری
معماری وتکنولوژی
مرمت ابنیه سنتی
معماری پایدار و ساختمانهای هوشمند
مطالعات معماری ایران
معماری اسلامی
شهرسازی
طراحی شهری
برنامه ریزی شهری و منطقه ای
شهرسازی اسلامی
مزایا و معایب توسعه شهری
حقوق شهری و شهروندی
مشارکت مردمی در امور شهری
استانداردسازی ،الگوها و شاخص های توسعه شهری پایدار
روانشناسی شهری
زیرساخت ها و خدمات شهری
بهسازی و نوسازی شهری
گردشگری شهری
آمایش سرزمین و توسعه شهری
مدل سازی و توسعه شهری
سنجش از دور و توسعه شهری
شهر و امنیت شهری
عدالت شهری
مدیریت بحران و ریسک در توسعه شهری
حکمروایی شهری
حمل و نقل شهری
مدیریت شهری
توسعه پایدار در علوم معماری و شهرسازی
فناوری های نوین در زمینه شهرسازی وبهسازی
سایر مباحث مرتبط با معماری و شهرسازی
جغرافیا و برنامه ریزی:
جغرافیا ومدیریت جامع شهری
جغرافیا و محیط زیست
جغرافیا و فناوریهای نوین
جغرافیا واستراتژی های توسعه ملی
جغرافیا ی پزشکی
جغرافیا ی سیاسی
سنجش از دور
طبیعت گردی(اکوتوریسم)
ژئومورفولوژی
آب و هوا شناسی(اقلیم شناسی)
برنامه ریزی و آمایش سرزمین
برنامه ریزی شهری
برنامه ریزی منطقه ای
برنامه ریزی روستایی
برنامه ریزی گردشگری
توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی
سایر مباحث مرتبط با جغرافیا و برنامه ریزی
تاریخ های مهم:
مهلت ارسال چکیده و اصل مقالات: ۹۴/۴/۱۰
اعلام نتایج داوری مقالات: ۱۰ روز پس از دریافت مقالات
مهلت ارسال هزینه ها: ۹۴/۴/۱۲
مهلت ثبت نام در کارگاه های آموزشی مجازی: ۹۴/۴/۱۰
تاریخ برگزاری کنفرانس: ۹۴/۵/۸
دبیرخانه:
تلفن: ۷۷۴۵۹۷۴۲-۰۲۱
ایمیل: info@niconf.ir
سایت مرتبط: www.niconf.ir
همایش ملی عمران و معماری با رویکرد توسعه پایدار
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت بر آن است تا با برگزاری اولین کنفرانس ملی عمران و معماری با رویکرد توسعه پایدار با هدف ارتقای سطح علمی دانشجویان عمران و آگاهی آنان از نتایج تحقیقات و مطالعات انجام شده در ایران و جهان، تقویت روحیه اعتماد به نفش در قشر دانشجوی جهت ارائه مطالعات و تحقیقات در مجامع معتبر علمی و تشویق و ترغیب دانشجویان به انجام تحقیقات علمی به عنوان عامل پویایی سیستم آموزشی دانشگاه ها و ایجاد گروه های فعال دانشجویی و کسب تجربه در کار گروهی و تیمی گامی هر چند کوچک در غنای دانش فرزندان این سرزمین بردارد.
"قصه ها"ی رخشان بنی اعتماد
خوب در این وبلاگ به جز معماری قرار بود تاترهای خوب روی صحنه را هم بنویسم.
شاید فقط تاتر را مطرح کردم انقدر که در این سالها فیلم خوب کم دیده ایم... اما بعد از مدت ها به تماشای فیلمی نشستم که مروری بر فیلم های درخور دیگری بود... رخشان بنی اعتماد از بانوان شایسته سینمای ایران در "قصه ها"، قصه سرنوشت آدم های فیلم های قبلیش را روایت می کند.
بنی اعتماد که با فیلم هایی چون نرگس، روسری آبی، زیر پوست شهر، گیلانه، خون بازی و ... خالق مهمترین آثار تاریخ سینمای ایران است در فیلم "قصه ها" نیز همانند دیگر آثارش راوی صادقی برای وقایع تلخ روزگار ما بود.
اطلاعات بیشتر پیرامون این فیلم را در سایت سلام سینما بخوانید.
برگزیده طراحی رستوران 2014
رستوران گرانو
مکان : تهران، ایران
شرکت معمار : گروه طراحی Hooba
معمار مسئول: هومن بالازاده
تاریخ اجرا : 2013
نوع ساختمان: رستوران
جوایز:
رتبه 1 در رقابت های ملی طراحی داخلی ایران، در رده ساختمان های عمومی برگزار شده توسط مجله معماری و ساخت و ساز – 2013
این طرح در نمای بر خیابان اصلی وبا دسترسی مستقیم قرار گرفته است.گرانو در واقع بازسازی یک فروشگاه برای ایجاد اولین شعبه یک رستوران با همین نام می باشد.
یکی از اهدف اصلی در طراحی این پروژه ایجاد فضای متحد خارج به داخل از پروژه است.به طوری که به صورت مستمر در پلان می توانید تمام عناصر داخلی و خارجی طرح (مانند، نورپردازی، سقف ، دیوار، مبلمان و …) را ببینید.
چالش ها :
ما در ساخت این پروژه با توجه به امکانات محدود و بودجه مشتری یک الگوی اجرایی ایجاد کردیم. اجزای پروژه در مقیاس واقعی در یک بنر بزرگ چاپ شد و یک مدل دقیق از پروفایل ها به سازنده تحویل داده شد.با این روش هزینه کاهش یافت. همچنین استفاده از چراغ SMD ساده که به راحتی در بازار پیدا می شود از دیگر روش های کاهش هزینه بود.
در واقع، ما سعی در ایجاد یک سبک خاص برای شعبه اول این رستوران با توجه به امکانات موجود در کشور و از پیمانکاران داشتیم. با توجه به اینکه بودجه مشتری در مدل سازی و طراحی ساختار پروژه بسیار موثر بود.
موضوع اصلی در طراحی مکعب سفید، چگونگی پرداختن به فضا و معماری، به جای پرداختن به موضوع فرعی دکوراسیون و چیدمان بوده است. در واقع، سوال اصلی طراحان این بود که معماری فضای رستوران چگونه میتواند به مخاطب در دستیابی به تجربه فضایی متفاوت یاری رساند. در نتیجه انجام بررسیها در یافتن پاسخ این سوال، به جای آغاز فرایند طراحی از خود بنا، از پتانسیل کارفرما که خود از مجموعهداران آثار هنری بود، استفاده شد. نتیجه این رویکرد، طراحی یک گالری بود؛ یعنی آیا میتوان فضای معماری محدود رستوران را به گونهای ساماندهی کرد که یک گالری هنری نیز باشد.
نکته اساسی در طراحی گالری، آزاد کردن سطوح دیوارها، برای نمایش آثار هنری است. نتیجه این بررسیها، دستیابی به یک دیاگرام فضایی برای ساماندهی فضای رستوران و گالری در کنار یکدیگر است، به گونهای که فضاهای خدماتی (رستوران) در مرکز فضا و با فاصله از همه سطوح و سقف، به صورت نیمهمعلق قرار گرفته باشد. بدینترتیب، محدوده کشیده پروژه به دو قسمت مساوی در طرفین، یکی در سمت راهرو ورودی و دیگری در طرف حیاط مرکزی تقسیم میشود. با باز شدن فضای آشپزخانه از سه طرف، نور طبیعی از سالن سمت حیاط به سالنی که در طرف راهرو است، نفوذ میکند و همچنین به گردش هوا و سهولت در رفتوآمد مشتریان و خدمه کمک میکند. دو راهرو کناری در دو سمت توده اصلی، یعنی آشپزخانه، وظیقه ایجاد ارتباط دو سالن را بر عهده دارند. ارتفاع بلند این فضا امکان کوتاهتر کردن سقف آشپزخانه و در نتیجه جدا شدن کامل آن از سقف و کنارهها را فراهم میکند و این آشپزخانه در مرکز رستوران، به صورت مکعبی نیمهمعلق خودنمایی میکند. دو کانتر در دو سمت آشپزخانه و در دو جهت مخالف، به منظور سرویسدهی بهتر به مراجعین در دو سالن تعبیه شده است.
نورپردازی این مکعب سفید در سه مرحله انجام شده است: مرحله اول، تامین نور کافی موضعی برای کاربران با تعبیه منبع نور در بالای هر میز، مرحله دوم، نورپردازی مکعب سفید مرکزی، مرحله سوم، نورپردازی دیوارهای کناری برای تفکیک و خواناتر کردن حجم مکعب سفید مرکزی و جداسازی دیوارها از سقف. با ترکیب و تنظیم شدت نورها، میتوان نورپردازیهای متنوعی را در ساعات مختلف روز و شب ایجاد کرد.
1- فضای رستوران
به گونه ای باشد که امکان سرمایش و گرمایش آن در تابستان و زمستان بخویی فراهم شود از این نظر رستوران باید دارای کولر و بخاری باشد و اگر ابعادش بزرگ است حتماً تهویه مطبوع ( گرمایشی و سرمایشی ) داشته باشد بطوریکه درجه حرارت داخل رستوران برای فصول مختلف سال و نیز بر اساس سلیقه مشتری های قابل تنظیم باشد .
3- میزهای رستوران : مشخصات میزهای سالن غذا خوری و ابعاد آنها : برای هر فرد باید فضای مناسبی در نظر گرفته شود .
فضای لازم برای هر صندلی 1.5 تا 2.5 متر مربع
فاصله ی بین میزها 1.30 متر
ارتفاع میزها با صندلی معمولی 80 سانتیمتر و با صندلی باز 90سانتیمتر است باید حتماً صندلی بلند مخصوص کودک در رستوران باشد تا کودکان را بتوان در آن قرار داد
ابعاد میز غذا خوری : جهت راحتی مشتریان لازم است میزی در نظر گرفته شود که برای هر نفر مساحتی با ابعاد که 60 * 40 سانتیمتر را ایجاد کند این مورد باعث می شود که افرادی که درکنار هم غذا می خورند فضای کافی برای غذا خوردن را داشته باشند . اگر چه گاهی فاصله 20 سانتیمتر فضای اضافی در مرکز برای ظروف مطلوب است اما در مجموع عرض 80-85 سانتیمتر برای میز غذا مناسب می باشد میز های گرد یا میزهای شش یا هشت ضلعی با قطر 90-120 سانتیمتر برای چهار نفر ایده ال است و می تواند در صورت لزوم یک یا دو نفر دیگر را هم پذیرا باشند.
بهر حال طراحی میزها باید به گونه ای باشد که امکان کم و زیاد کردن آنها برای مهمانی های مختلف وجود داشته باشد به این ترتیب در رستوران باید میزهای یک نفره دو نفره و سه نفره و تا شش و هفت نفره وجود داشته باشد گاهی یک مشتری وارد رستوران می شودکه می خواهد بر روی میز جداگانه ای غذا بخورد وگاهی یک گروه 10 نفره می آیند که می خواهند همگی در کنار هم غذا بخورند رستوران باید متغییر باشد تا بتواند این خواسته ها را برآورده کند .
4- پرده ها ودیوارها : پرده ها و دیوارهای سالن رستوران باید قابل شستشو باشند و بهتر است پارچه ای نباشند پرده کرکره و یا لووردراپه برای این کار خیلی مناسب تر است .
6- تسهیلات عمومی : لازم است که در رستوران چند توالت و دستشویی خیلی تمیز در دورترین نقطه از سالن که با محوطه سالن تداخل نداشته باشد واز محل توزیع غذا هم دور باشد در نظر گرفته شود تمیزی این بخش خیلی اهمیت دارد باید حتماً هواکش قوی وسیفون = فلاش تانک و مایع شستشوی دست داشته باشد و با پرده ای از دیگر قسمت های سالن جدا شود سایر بخش های خدماتی نیز از قبیل رختکن برای در آوردن لباس ( کت و پالتو و نظائر آن ) باید در جنب سالن غذا خوری باشند توالت ها را می توان در بیرون از رستوران و یا منطقه ای دورتر طراحی کرد ولی روشویی برای شستن دستها قبل از سرو غذا باید حتماً در ورودی رستوران موجود باشد
9- آشپزخانه رستوران : غذا بهتر است در همان رستوران تهیه شود برای اینکار بخشی راباید بعنوان آشپزخانه در نظر گرفت تا غذا در آنجا پخته و آماده شود تمام قسمت های آشپرخانه باید قابل شستشو باشند وبطور مرتب شسته و ضد عفونی شوند .